Как Работи POLYTRON
Контакти
SKYPE връзка
 
POLYTRON е върхова серия от смазочни материали, която се използва в много производствени, състезателни и военни приложения.

Защо продуктите на POLYTRON превъзхождат останалите подобни продукти на пазара?

Обикновените смазки са базирани да притежават голямата сила и плътност на петролната основа или са базирани върху въвеждането на защитен слой, проектиран да издържа високо налягане (Extreme Pressure), който се разполага между допиращите се повърхности за осигуряване на изправна работа на частите, но предизвиква ускорено износване, поява на шлака и заяждане (при лагери).

Когато повърхностите на триене се наблюдават при голямо увеличение, се вижда, че те представляват поредица от "хълмове" и "долини".


Слоят масло между триещите се повърхности се разпилява и неравностите се сблъскват една в друга. Ефектът на натрупване от тези сблъсъци на микрониво се превръща в триене на макрониво. При някои от сблъсъците се откъсват метални частици от сблъскващите се неравности.
Откъсването на метални частици на микрониво се вижда като износване на макрониво.
При обработка с POLYTRON, при нагряване и налягане, предизвикани от триенето, някои от съставките проникват в кристалната структура на метала и насрещната повърхност на триене.
В резултат на металургичния процес, много тънък слой от метала се превръща в нов, значително по-твърд метал, който се износва поне 100 пъти по-бавно от оригиналния метал.Новообразуваният слой предпазва от износване по-мекия метал отдолу.Тъй като защитният слой е много тънък, той е податлив като много тънка ламарина. При сблъсък защитният слой не позволява откъсването на метални частици. Но поради неговата податливост металът отдолу се измества хоризонтално в следствие на хоризонталните сили, породени от сблъсъка. Така металът от "хълмовете" се измества в "долините" и повърхността на триене се изравнява.


Това води до образуването на гладка, полирана повърхност с много по-малък коефициент на триене. Тази напреднала технология, която позволява на неравната повърхност да стане твърда и гладка, е една от основните характеристики, които отличават POLYTRON от останалите смазочни продукти на пазара.
Когато се добави към грес или моторни и трансмисионни масла, POLYTRON драстично намалява износването на контактуващите повърхности на триене в автомобилни двигатели, трансмисии и друго оборудване (до 99%) като удължава значително техния живот на годност (от 5 до 10 пъти). По-ниското ниво на триене се изразява в по-ниска консумация на гориво. В случай на липса на масло, защитния слой дава временна защита срещу повреда. Например, возилото може да бъде докарано до най-близкия технически сервиз, или скъпото оборудване да бъде запазено докато липсата на масло бъде открита.

Освен това, добавките POLYTRON са също много добри изолатори на влага и са особено ефективни когато се работи при екстремни и тежки условия на работа като влага, прах и кал.

Полиращият-изглаждащ ефект, с който добавките POLYTRON въздействат на вече износени части, дава удължаване на живота им на годност, подобрява действието им и намалява изразходването на енергия.

Добавките POLYTRON са 100% базирани на петрол, не съдържат твърди частици, и са съвместими с всички масла на пазара, включително синтетични, хидравлични течности, трансмисионни течности и др. За разлика от много други добавки POLYTRON няма да повлияе на предварително зададените толеранси и ще се отрази благоприятно на производителността.

Многобройни потребители на добавките POLYTRON от различни търговски и военни клонове на промишлеността са изпитали отличните качества на продуктите на POLYTRON и са ни предоставили устни и писмени изпитателни данни за тяхното действие при разнообразни приложения.
 
Количка
Количката Ви е празна.
Доставка
FACEBOOK