Добавки За Масла
Контакти
SKYPE връзка
 
Хората постоянно ни питат: „За какво ми е добавка за маслото ?”

В началото на миналия век, когато автомобилната индустрия беше млада, а гиганти като Хенри Форд властваха на пазара, моторното масло се използваше почти както е добито от земята. Единствените елементи, които ранните производители на масло отстраняваха по време на процеса по рафиниране бяха газолина и керосина. Тези ранни масла бяха много по-различни от тези, които днес купуваме в близкия автомагазин.

В дните преди Втората световна война, нямаше никакви високотехнологични изисквания в индустрията за масла. Много от Вас може и да не знаят, че горивото за изтребители, пластмасите и повечето синтетични продукти се произвеждат от рафинирано масло. По време на процеса на рафиниране на съвременните масла, тези скъпи вторични продукти се отстраняват първи и това, което остава, се включва в моторното масло, което Вие и аз купуваме от близкия магазин.

Тези съвременни изисквания за маслата премахват много от естествените добавки и минерали, които първоначално се влагат от Майката Природа. Днешното масло не е нищо повече от една преносна система за пакетите добавки, които производителите на масло добавят в рафинерията. Те са доста далеч от това, което нашите прадядовци са купували преди много години.Трябва да разберете, че съвременните моторни масла се произвеждат едва след като всички останали продукти, като пластмаси и синтетика, бъдат отстранени. След това те започват процеса по добавяне на своите собствени пакети с химически добавки, за да се получи масло, отговарящо на минималните изисквания. Тези изисквания се подчиняват на организацията Society of Automotive Engineers(SAE).

Имайте предвид, че тези минимални изисквания се изпълняват от маслото, само когато то е чисто ново. В момента, в който стартирате автомобила си, пакетът добавки във Вашето масло започва да се износва. Всъщност, самият пакет добавки се износва, а не маслото. Това е една от причините, поради които производителите изискват от Вас да сменяте маслото си толкова често.

Някои производители на масла се връщат към използването на по-висок клас базово масло, без да отстраняват загряващите масла и горивата за реактивни двигатели. Но тези масла се предлагат на много по-високи цени и обикновено се продават на състезатели и специализирани автомобилни компании.

POLYTRON облицова метала във Вашия двигател със защитен слой. В действителност, POLYTRON се привлича от зоните на триене и нагряване, които могат да възникнат, където маслото Ви се разбива и вече не осигурява ефективно мазане.

Предвид факта, че компаниите за масла произвеждат пакети добавки за масло, които отговарят само на минималните изисквания, ако желаете да предпазите втората най-голяма инвестиция в живота си, а именно Вашият автомобил, Вие трябва да използвате POLYTRON в него.

Джеймс Инглиш

Консултант и химик в автомобилната промишленост
 
Количка
Количката Ви е празна.
Доставка
FACEBOOK