Смяната На Масло Днес
Контакти
SKYPE връзка
 

Преди да смените маслото на Вашето превозно средство, трябва да сте наясно с няколко неща, с които средностатистическият шофьор не е запознат.

Несинтетичните моторни масла се произвеждат спрямо спецификация за производителност и не са формулиран продукт. Моторното масло се произвежда от това, което остане след премахването на други химически продукти. Всяка партида от това базово масло е различна, тъй като идва от различни части на света. Тази разлика означава, че „Пакетът добавки на производителя на маслото”, който ще бъде добавен към базовото масло, ще бъде различен за всяка партида. Калифорнийското масло и саудитското масло са съвсем различни, а „Пакетът добавки на производителя на маслото” също е различен.

Но какво ме касае мен това ?

Повечето хора смятат, че когато купуват масло от известна марка, да кажем от вида 10W-30, да кажем, ако купят тази бутилка в Бостън, то тя ще бъде същата като бутилка, закупена в Сан Диего. Като се има предвид, че несинтетичното моторно масло е произведено по спецификация за производителност, а не по формула, пакетите добавки във всяка от тези две бутилки, за които говорим, могат, но могат и да не бъдат еднакви. Маслото се произвежда в различни заводи и различни краища на страната, както и в различни части на света. Това означава, че за да бъде изпълнена минималната спецификация, установена от автомобилния производител, ще трябва да се уверите, че „Марковите масла” са от една и съща партида. Погледнете на дъното на всяка бутилка и ще видите номера на партидата, заедно с много други цифри, които се използват за ценообразуване и транспортиране. Да кажем, че бутилката, която сте купили в Бостън е с номер на партидата 1234, а тази от Сан Диего с номер на партидата 5678. Ако смесите тези две бутилки моторно масло, с тези два различни номера на партиди, от една и съща компания, с едно и също търговско име и вискозитет, то няма да отговаря на минималната спецификация за производителност, тъй като „Пакетите добавки на производителя на маслото” са различни. Проведох следния тест в една лабораторна постановка, като използвах най-доброто оборудване за изпитване на двигатели и установих, че маслата с различни партидни номера в действителност влияят на резултата. Купих кашони с масло и извадих напосоки бутилки с масло от тях, смесих ги и ги налях в 3,5 литров тестови двигател на GM. На два пъти не изпълнихме основните изисквания на спецификацията за производителност на автомобилния производител, тъй като смесихме различни партиди.

Ние, като автоинженери, също не бяхме наясно с този проблем и когато смесихме бутилки от една и съща партида, изпълнихме минималната спецификация.

И така, ако сменяте собственото си масло, вече ще трябва да поглеждате дъното на всяка бутилка и да се уверявате, че купувате кашон с масло с един и същи номер на партидата, за да сте сигурни, че ще изпълните минималната спецификация за производителност.

Какво ще стане, когато закарате колата си на място за бърза смяна на маслото и там изпомпат маслото Ви в подземните си резервоари ?

Когато автомобилният дилър или сервиза за бърза смяна на маслото купува на едро, да кажем масло 10W-30, то може да бъде от различни партиди и да е смесено преди дори да стигне до авто дилъра или сервиза за бърза смяна на маслото. Едно е сигурно – то ще бъде смесено с други масла, когато изсипват новото масло върху маслото, останало в дъното на картера. Това смесване на масла и номера на партиди става все по-зле, тъй като сега маслото, изсипано във Вашият автомобил може да е от много различни производители и най-различни номера на партиди.

Това ни довежда до употребата на продукти POLYTRON във Вашите превозни средства.

С всички тези тайни номера на партиди, ще Ви е необходим висококачествен продукт като POLYTRON. Без него, Вие няма да изпълните стандартите за производителност, установени от автомобилния производител, тъй като номерата на партидите не са еднакви. Това смесване на партиди в някои случаи води до неутрализацията на пакетите добавки за масло един с друг. За да сте сигурни, че автомобилът Ви отговаря на стандарта за производителност, ще Ви е необходима допълнителна добавка за маслото, която е съвместима с маслото във Вашата кола. Продуктите POLYTRON могат да поемат тази отговорност и да изпълнят тази нужда.

Джеймс Инглиш

Консултант и химик в автомобилната промишленост

 
Количка
Количката Ви е празна.
Доставка
FACEBOOK